Historia

Nu är alltså livet komplett sånär som på en sak. Bröllop! Här är en liten resumé över vår tid tillsammans...

Vi blev ett par 2003 efter att ha känt varandra något år innan. Vi flyttade ganska snabbt ihop i vår mysiga lägenhet på landet i Sörby utanför Kinnarp. Här bodde också katten Tussilago vars favoritplats att sova på var i ett gammalt skatbo högt upp i ett av trädgårdens träd. Efter något år skaffade vi hunden Rinki som är av rasen PON (eller Polski Owcarek Nizinny). Här föddes också ett litet intresse för trädgård hos oss båda och vi planterade både buskar och blommor. På hösten 2005 flyttade vi till en lägenhet på Ållebergsvägen i Falköping men det livet klarade vi inte av mer än drygt ett halvår. Längtan efter en egen trädgård blev för svår! Under våren 2006 började vi fundera på att köpa hus. Vi bestämde oss för att titta på ett hus i Falköping och åkte dit bara för att inse att det inte passade oss alls. Impulsiva som vi var kastade vi oss iväg till Västtorp, Floby då det var visning av ett annat hus precis samtidigt. När vi gick omkring i detta gamla, ganska nedgågna, hus tittade vi på varandra och sa "Det tar vi!" så vi köpte det andra hus vi någonsin tittat på samma dag som vi började titta på hus! Nog för att vi redan hade Nolgården, eller "Trumåkes" som det kallas, men det var inte ett realistiskt bostadshus utan det fungerar snarare som rekreation och framtida sommarställe. Thomas trivs med att åka dit och kitta fönster eller greja med något praktisk medan Therese mest drömmer om trädgårdsmys och bersåer bland fruktträden...

Nolgården 1926, foto av "All Världens Karlsson"
Till detta nya hus flyttade även kattungarna Vitsippa och Piggelin så tre katter, en hund och två vuxna var vi i huset från början. 2007 var ett händelserikt år; Therese fick jobb direkt efter förskollärarexamen  på förskolan i Eriksberg precis lagom långt bort, huset började renoveras, vi förlovade oss samma år och livet föll på plats. Ganska snart blev längtan efter tillökning i familjen påtaglig och i maj 2008 kom Alvar till världen. I augusti 2010 var det Hilmers tur.

När vi nu har haft vårt hus i flera år har ett gemensamt intresse växt fram. Omtanke om trädgårdens småfåglar som vi matar flitigt varje vinter och vi deltar i den årliga fågelräkningshelgen "Vinterfåglar inpå knuten" som Sveriges Ornitologiska förening anordnar. På sommaren fylls trädgården av härlig sång och vi har gärna fönstret öppet!

Vi har alltid gillat att resa och har tagit flera båtresor tillsammans både till Tyskland och Norge. 2007 gjorde vi vår första längre gemensamma resa till Sousse, Tunisien. 2012 vann vi såväl en resa till Paris som en härlig övernattning på SPA. Utöver det försöker vi komma iväg på tu man hand några gånger varje år, gärna på hotell med relax... Hotellfrukost är en stor favorit! Vi har genom åren kommit fram till att vi inte är stillasittande när vi åker någonstans. Vi GÅR. I Tunisien gick vi flera kilometer varje dag bara för att få riktigt kaffe på Ceasars Palace i turistkvarteren och i Paris gick vi nästan oavbrutet en hel dag mellan de olika sevärdheterna. Vi hoppas på många långa promenader i Kalabriens sol!

På en bro i Paris...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad!